atv.skoter.se
 
Navigera dig fram här   Söndagen den 21:e april 2024
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15289  
  Antal nyheter: 5818  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 14016 st  
  Igår: 48495 st  
  Denna månad:
535021 st
 
  Föreg. månad:
632996 st
 
  Totalt: 85645243 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. micke666
2. sunnne
3. FrankJScott
4. TheOne
5. Swarte
6. Herbert
7. allimac32
8. Alpinemadness
9. Hajen54
10. abbe63
 
 
Här är du: > Adam Thomelius och Marcus Gustafsson mästare i SxS Nordic – efter vinst i finalen i Kåbdalis
 

Adam Thomelius och Marcus Gustafsson mästare i SxS Nordic – efter vinst i finalen i Kåbdalis

Efter ett tight mästerskap avgjordes SxS Nordic i Kåbdalis. Adam Thomelius och Marcus Gustafsson avslutade starkt och kunde, trots en färre körd deltävling, stå som segrare i både mästerskapet och den avslutande deltävlingen.

Under lördagen avgjordes årets säsong av SxS Nordic i Kåbdalis, Norrbotten. Årets första vintertävling bjöd på en sju kilometer lång sträck i slalombacken, på sjöisen och i skogen. Liksom resten av säsongen var det en jämn och tight kamp in i det allra sista.

Efter en spännande finaltävling kunde till sist Adam Thomelius och Marcus Gustafsson (Piteå/Boden) avancera en placering i tabellen och därmed koras till 2023-års mästare i SxS Nordic på 1 722 poäng – trots att ekipaget bara kört fyra av fem deltävlingar. Silvermedalj blev det för Christian Salemark och Agnes Halvares (Umeå) på 1 632 poäng. Henrik Pettersen och Conrad Danielsson (Umeå) knep en bronsplats på 1 540 poäng – endast 54 poäng före Pontus Fredricsson (Stockholm) på fjärdeplatsen.

I teammästerskapet står Mad Performance Motorsport som segrare på 3 518 poäng, före Lotus Northbike på 2 636 poäng och Team Oktan Goldgraphics på 2 570 poäng.

Tävlingens segrare blev Adam Thomelius och Marcus Gustafsson, Mad Performance Motorsport, som vann tre av dagens fyra sträckor. Efter en stabil tävling med flera topp tre-tider slutade Henrik Pettersen och Conrad Danielsson, Lotus Northbikes, på andraplats. På tredje plats slutade Pontus Fredriksson och Viking Lindström, Team Oktan Goldgraphics, som tog säsongens första pallplats.

Fullständig tabell i förarmästerskap och teammästerskap finns här. Här finns även resultatet för tävlingen i Kåbdalis samt resultat sträcka för sträcka.

Sandra Hultgren, eventkoordinator SxS Nordic:
”Vilket otroligt spännande mästerskap vi haft, med nya ekipage varje tävling och allt fler som får upp ögonen för sporten. Idag var det verkligen på sista sträckan som hela säsongen avgjorde, vilket såklart satte press på ekipagen. Inte minst med tanke på dagens långa sträckor. Det har varit ett fantastiskt event idag här i Kåbdalis. Jag vill ge alla involverade i tävlingen en stor eloge, för allt hårt arbete de lägger ner på detta. Tävlingen flöt på otroligt bra, med över 120 starter och entusiastiska åkare. Dagens tävling bjöd verkligen på alla väder. I början av dagen hade vi minus 15 grader, därefter kom ett kraftigt snöfall för att sedan avslutas med regn. Nu börjar vi ladda om inför säsongen 2024 och vad den har att erbjuda.”

Adam Thomelius, Mad Performance Motorsport (Etta i serien och tävlingen):
”Jag kommer från skotern och hade väl aldrig haft en tanke på att köra bil. Men det här har varit så sjukt kul. Vi har väl egentligen alltid, från första tävlingen vi satte oss i den här bilen, känt att vi har bra fart i grejerna. Sen har vi mycket hjälp från vår kära teamkompis Jim Lindkvist som laborerar lite med dämparinställningar och sånt utefter underlag och ser till att det klaffar. Så det är många bitar som ska falla på plats, men vid dagens slut är det trots allt de du har omkring dig som gör att allt håller ihop. Omge dig med folk som är bättre än dig själv, helt enkelt.

Det här med slalombacken har varit mycket speciellt. Det är ett underlag som vi inte är vana vid, så det har varit viktigt med taktik och rätt spårval. Banan var riktigt snabb idag, vi har fått köra riktigt fort på vissa delar. Det har varit mycket variation också, med slalombacke, utförskörning, skog och isbana. Den hade allt, ett riktigt bra arrangemang.”

Marcus Gustafsson, Mad Performance Motorsport (Etta i serien och tävlingen):
”Det känns riktigt kul att ta det här guldet tillsammans. Jag tycker inte att vi ska hymla med att Adam är riktigt duktig på att köra. Han har ju det där i blodet. Visst har han mycket hjälp från skoterkörningen, men det sitter mycket i huvudet också. Han är en sån som vågar att hålla stumt och det lönar sig. Så det är sjukt kul att få åka med Adam, det går riktigt fort. Hela den här serien, och allt det stora engagemanget som finns kring den, är sjukt roligt.”

Christian Salemark, Salemark Racing (Tvåa i serien):
”Inför Kåbdalis ledde vi mästerskapet och målet har hela tiden varit att köra för att behålla pallplatsen. Så vi är nöjda över den här andraplatsen, helt klart. Agnes har aldrig hållt på med motorsport tidigare. Vi började säsongen med segern i Falköping. Men mitt i säsongen hoppade min axel ur led under en träning. Därefter har det varit väldigt utmanande, och jag har inte vågat ladda och satsa som jag velat med rädslan att axeln ska bli värre. Så att vi kunde genomföra alla tävlingar, trots problemen vi haft, och dessutom få det här resultatet i Agnes debut känns bra.”

Henrik Pettersen, Lotus Northbikes (Trea i serien och tvåa i tävlingen):
”Det här känns för jäkla bra, måste jag säga. Riktigt skönt. Att tävla uppför en slalombacke har varit utmanande. Vi hade riktigt svårt att hitta bra spårval. Vi gjorde bort oss lite på andra sträckan, men sen lyckades vi hitta fästet nästa sträcka och då kom vi igen. Det har varit ett kul år och vi känner oss supernöjda med en pallplats i mästerskapet. Vi konstaterade precis att vi inte brutit en sträcka i år. Det är de två tävlingarna i Tierp som vi skulle kunna jobba på, men annars är vi nöjda.”

Pontus Fredriksson, Team Oktan Goldgraphics (Trea i tävlingen och fyra i serien):
”Det här är första pallplatsen för i år. Det har varit lite oflyt i år, så det känns skönt att få avsluta på pallen. Att köra uppför slalombacken måste jag säga var det lugnaste idag. Det var mest stökigt i skogen, där gick det fort och var både stalpigt och slagigt. men vi är nöjda med dagens insats ändå och har haft väldigt kul. En lärdom vi tar med oss är att inte ge allt varje gång, utan försöka vara mer jämn i körningen och ta sig i mål varje sträcka. Vi har brutit några race, och det är väl det som har straffat oss i totalen.”» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se